Akcija!

Detektor ugljičnog monoksida Kidde Lifesaver 5CO

49.99 (376.65 kn)

Jednostvan i pouzdan detektor ugljičnog monoksida s vrlo povoljnom cijenom. Dolazi s EN50291 certifikatom te s odličnom garancijom od 7 godina. Može se koristiti, pored cjelokupnog doma,  i u kamp kučicama, šatorima…

Dostava: 3.99€ (30,04kn)
Vrijeme dostave: do 3 dana
Plaćanje: Gotovinom pri preuzimanju, uplatom na račun, kartično plaćanje
Jamstvo: 12 mjeseci
U cijenu je uračunat PDV(25%)
Imate pitanje?
 • EN50291-2:2010 certifikat.
 • Garancija 7 godina.
 • Vrlo pouzdan elektrokemijski senzor.
 • Vrlo jednostavan za montažu.
 • Može se postaviti na ravne površine, zid ili strop.
 • Glasan 85dB zvučni i vizualni alarm.
 • Automatska provjera kvara.
 • Upozorenje na slabu bateriju i kada je uređaj pred kraj rada.
 • Uređaj ima test/reset tipku. Test tipka se koristi za testiranje baterije i senzora uređaja. Reset tipka se koristi kod gašenja alarma.

Način rada

Većina detektora koristi elektrokemijski senzor. On ima elektrode koje vode do komore koja sadrži elektrolit. Kada ugljični  monoksid dodirne elektrode one počnu proizvoditi struju. Mjerenjem te struje dobije se količina ugljičnog monoksida u zraku.

Sigurnosne informacije o ugljičnom monoksidu

Što je to ugljični monoksid?

Ugljični monoksid (ili CO) je vrlo otrovni plin bez okusa i mirisa. Jedan je on najčešćih sprječivih uzroka trovanja u svijetu. Dobije se nepotpunim sagorijevanjem fosilnih goriva kao što su nafta, plin ili ugljen.

Tijekom udisanja, ugljični monoksid se veže na krvne stanice i tako onemogućuje opskrbu stanica kisikom. Na udio od 0,2% do 0,4% ugljičnog monoksida u prostoriji dolazi do gubitka svijesti, a nakon duljeg vremena izloženosti i do smrti.

Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom su: pospanost, glavobolja, šum u ušima, bol u prsima, vrtoglavica i opća slabost. Mogu se javiti i: apatija, zbunjenost, nesvjestica i grčenje.

Uzročnici ugljičnog monoksida

Ugljični monoksid postane opasan kada se nakuplja u zatvorenim prostorima gdje ljudi žive. Najčešći izvori su neispravni dimnjaci, neispravne peći za grijanje i bojleri. Poseban naglasak se stavlja na neispravne dimnjake. Ne održavanje ili jaki vjetrovi koji vraćaju dim nazad u dimnjak, pa u prostorije dovode do opasnog gomilanja ugljičnog monoksida.

Sigurnosne mjere

 • Ugradnju uređaja s otvorenim plamenom (bojler, peć za grijanje…) neka izvrši ovlašteni servis i redovno ga održavajte.
 • Redovno prozračivanje prostorija.
 • Redovno održavanje dimnjaka putem ovlaštenog dimnjačara.
 • Koristite detektor ugljičnog monoksida.

Detektor ugljičnog monoksida spašava život

Pored redovnih pregleda i servisa, vrlo je važno imati detektor ugljičnog monoksida. Detektori konstantno mjere količinu ugljičnog monoksida u prostoriji. Pri opasnim količinama detektor aktivira glasan alarm koji će vas probuditi iz sna ili ćete ga čuti iz drugih prostorija. Jačina trovanja ugljičnim monoksidom ovisi o količini i vremenu boravka u prostoriji. Detekor ugljičnog monoksida vam daje pravovremeno upozorenje na opasne plinove u prostoriji i tako vam daje vrlo važne sekunde za izlazak van.

Dostava

do 3 dana

Jamstvo

12 mjeseci

Baterija

3x AA baterije ( uključene u pakiranju )

Jakost zvuka

> 85 dB

Radna temperatura

0°C do 40°C

Relativna vlažnost

10%-95%

Veličina

126mm x 72mm x 35mm

Težina

115g

Možda će vam se također svidjeti…