Akcija!

Detektor ugljičnog monoksida Gloria K02D

34.99 (263.63 kn)

  • Zaštitite se od opasnog smrtonosnog ugljičnog monoksida
  • 85 dB glasan alarm
  • Temperaturni raspon: -10 do + 45 stupnjeva celzijusa
  • Vrijeme alarma za CO: 50 ppm: 60 – 90 min, 100 ppm: 10 – 40 min, 300 ppm: unutar 3 min
Dostava: 3.99€ (30,04kn)
Vrijeme dostave: do 3 dana
Plaćanje: Gotovinom pri preuzimanju, uplatom na račun, kartično plaćanje
Jamstvo: 12 mjeseci
U cijenu je uračunat PDV(25%)
Imate pitanje?

Bez obzira na to je li alarm postavljen na zid ili na strop, postavite ga na vodoravnu udaljenost od 1 do 3 metra od uređaja kod kojih dolazi do izgaranja goriva. U svim prostorijama u kojima se nalazi uređaj kod kojeg dolazi do izgaranja goriva potrebno je postaviti alarm za CO. Dodatni alarm za CO trebali bi se postaviti u prostorijama u kojima se provodi najviše budnog vremena, u svakoj prostoriji za spavanje i na svakom katu doma.

Kada se otkrije CO, uređaj se oglašava glasnim alarmom. Pri visokim razinama CO uređaj će se aktivirati u kraćem vremenskom razdoblju nego pri niskim razinama CO.

Testirajte svoj alarm jednom tjedno ili nakon povratka s godišnjeg odmora ili odsutnosti brzim pritiskom i otpuštanjem gumba. Brzim zvučnim signalom potvrdit će se da je gumb pritisnut, nakon čega će započeti slijed testiranja. Alarm će se oglasiti ako elektronički sklopovi, sirena i baterija rade. Ako se alarm ne oglasi ili se oglašava nepravilnim ili tihim zvukom, uređaj se mora zamijeniti.

Sigurnosne informacije o ugljičnom monoksidu

Što je to ugljični monoksid?

Ugljični monoksid (ili CO) je vrlo otrovni plin bez okusa i mirisa. Jedan je on najčešćih sprječivih uzroka trovanja u svijetu. Dobije se nepotpunim sagorijevanjem fosilnih goriva kao što su nafta, plin ili ugljen.

Tijekom udisanja, ugljični monoksid se veže na krvne stanice i tako onemogućuje opskrbu stanica kisikom. Na udio od 0,2% do 0,4% ugljičnog monoksida u prostoriji dolazi do gubitka svijesti, a nakon duljeg vremena izloženosti i do smrti.

Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom su: pospanost, glavobolja, šum u ušima, bol u prsima, vrtoglavica i opća slabost. Mogu se javiti i: apatija, zbunjenost, nesvjestica i grčenje.

Uzročnici ugljičnog monoksida

Ugljični monoksid postane opasan kada se nakuplja u zatvorenim prostorima gdje ljudi žive. Najčešći izvori su neispravni dimnjaci, neispravne peći za grijanje i bojleri. Poseban naglasak se stavlja na neispravne dimnjake. Ne održavanje ili jaki vjetrovi koji vraćaju dim nazad u dimnjak, pa u prostorije dovode do opasnog gomilanja ugljičnog monoksida.

Sigurnosne mjere

  • Ugradnju uređaja s otvorenim plamenom (bojler, peć za grijanje…) neka izvrši ovlašteni servis i redovno ga održavajte.
  • Redovno prozračivanje prostorija.
  • Redovno održavanje dimnjaka putem ovlaštenog dimnjačara.
  • Koristite detektor ugljičnog monoksida.

Detektor ugljičnog monoksida spašava život

Pored redovnih pregleda i servisa, vrlo je važno imati detektor ugljičnog monoksida. Detektori konstantno mjere količinu ugljičnog monoksida u prostoriji. Pri opasnim količinama detektor aktivira glasan alarm koji će vas probuditi iz sna ili ćete ga čuti iz drugih prostorija. Jačina trovanja ugljičnim monoksidom ovisi o količini i vremenu boravka u prostoriji. Detekor ugljičnog monoksida vam daje pravovremeno upozorenje na opasne plinove u prostoriji i tako vam daje vrlo važne sekunde za izlazak van.

Dostava

do 3 dana

Jamstvo

12 mjeseci

Baterija

3x AA baterije ( uključene u pakiranju )

Jakost zvuka

> 85 dB

Radna temperatura

0°C do 40°C

Relativna vlažnost

10%-95%

Veličina

126mm x 72mm x 35mm

Težina

115g

Možda će vam se također svidjeti…