Akcija!

Detektor ugljičnog monoksida

49.99 (376.65 kn)

Detektor ugljičnog monoksida Fireangel F3313  na baterije s vijekom trajanja senzora do 10 godina, ima napredni elektrokemijski senzor kalibriran i testiran u plinu CO. U detektor je ugrađen inteligentni algoritam za otkrivanje niske razine CO.

 

Dostava: 3.99€ (30,04kn)
Vrijeme dostave: do 3 dana
Plaćanje: Gotovinom pri preuzimanju, uplatom na račun, kartično plaćanje
Jamstvo: 36 mjeseci
U cijenu je uračunat PDV(25%)
Imate pitanje?

Detektor ugljičnog monoksida FireAngel FA3313 vrhunski je uređaj za zaštitu od trovanja ugljičnim monoksidom. Zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, FA3313 pruža brz odgovor čak i kada otkrije tragove ugljičnog monoksida u zraku. Visoke sigurnosne standarde i kvalitetu senzora potvrđuju certifikati neovisnih europskih istraživačkih centara.

FireAngel FA3313 daje vam potpuno jamstvo sigurnosti. Ako se otkrije prijetnja, obavijestit će vas jasnim optičkim signalom i glasnim alarmom jačine 85 dB. Osim toga, ima jedinstvenu tehnologiju koja vam omogućuje povećanje osjetljivosti senzora pri otkrivanju male količine ugljičnog monoksida. Ugrađeni sustav samokontrole konstantno provjerava ispravnost rada uređaja i po potrebi obavještava o neispravnom radu. Uređaj se napaja pomoću dvije izmjenjive AA baterije, koje su uključene u set. Kada se baterije isprazne, senzor će vas obavijestiti o potrebi zamjene na 30 dana. Detektor FA3313 jednostavan je za instaliranje i korištenje. Može se postaviti pomoću montažne ploče na zid ili postaviti bilo gdje, npr. na ormarić. Ispunjavanjem zahtjeva standarda EN50291-2: FireAngel detektor ugljičnog monoksida može se koristiti u stambenim kućama, kamperima, vikendicama i jahtama. Uređaj ima 10 godina jamstva i vijek trajanja. Automatski sustav će vas obavijestiti o isteku roka trajanja i potrebi da ga zamijenite novim.

 • Detektor ugljičnog monoksida Fireangel FA3313
 • Tip baterije : 2 x AA baterije (uključene)
 • Materijal : ABS plastika otporna na vatru
 • Dimenzije : (VxŠxD) 62 x 119 x 38 mm
 • Prikaz : LED indikatori
 • Radna temperatura : -10 °C do +40 °C
 • Relativna vlažnost : 30 do 90% (bez kondenzacije)
 • Osjetljivost : 50 ppm (dijelova na milijun) CO plina
 • Vrsta senzora : Napredna elektrokemija
 • Zvučni izlaz : 85dB(A) na 3 metra (minimalno)
 • Temperatura skladištenja : -20 °C do +50 °C
 • Jamstvo : 5 godina

FA3313 priručnik

Način rada

Većina detektora koristi elektrokemijski senzor. On ima elektrode koje vode do komore koja sadrži elektrolit. Kada ugljični  monoksid dodirne elektrode one počnu proizvoditi struju. Mjerenjem te struje dobije se količina ugljičnog monoksida u zraku.

Sigurnosne informacije o ugljičnom monoksidu
Što je to ugljični monoksid?

Ugljični monoksid (ili CO) je vrlo otrovni plin bez okusa i mirisa. Jedan je on najčešćih sprječivih uzroka trovanja u svijetu. Dobije se nepotpunim sagorijevanjem fosilnih goriva kao što su nafta, plin ili ugljen.

Tijekom udisanja, ugljični monoksid se veže na krvne stanice i tako onemogućuje opskrbu stanica kisikom. Na udio od 0,2% do 0,4% ugljičnog monoksida u prostoriji dolazi do gubitka svijesti, a nakon duljeg vremena izloženosti i do smrti.

Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom su: pospanost, glavobolja, šum u ušima, bol u prsima, vrtoglavica i opća slabost. Mogu se javiti i: apatija, zbunjenost, nesvjestica i grčenje.

Uzročnici ugljičnog monoksida

Ugljični monoksid postane opasan kada se nakuplja u zatvorenim prostorima gdje ljudi žive. Najčešći izvori su neispravni dimnjaci, neispravne peći za grijanje i bojleri. Poseban naglasak se stavlja na neispravne dimnjake. Ne održavanje ili jaki vjetrovi koji vraćaju dim nazad u dimnjak, pa u prostorije dovode do opasnog gomilanja ugljičnog monoksida.

Sigurnosne mjere
 • Ugradnju uređaja s otvorenim plamenom (bojler, peć za grijanje…) neka izvrši ovlašteni servis i redovno ga održavajte.
 • Redovno prozračivanje prostorija.
 • Redovno održavanje dimnjaka putem ovlaštenog dimnjačara.
 • Koristite detektor ugljičnog monoksida.
Detektor ugljičnog monoksida spašava život

Pored redovnih pregleda i servisa, vrlo je važno imati detektor ugljičnog monoksida. Detektori konstantno mjere količinu ugljičnog monoksida u prostoriji. Pri opasnim količinama detektor aktivira glasan alarm koji će vas probuditi iz sna ili ćete ga čuti iz drugih prostorija. Jačina trovanja ugljičnim monoksidom ovisi o količini i vremenu boravka u prostoriji. Detekor ugljičnog monoksida vam daje pravovremeno upozorenje na opasne plinove u prostoriji i tako vam daje vrlo važne sekunde za izlazak van.

Dostava

do 3 dana

Jamstvo

36 mjeseci

Jakost zvuka

> 85 dB

Relativna vlažnost

30% – 90%

Radna temperatura

-10℃ do 40℃

Veličina

125mm x 72mm x 40mm

Možda će vam se također svidjeti…