Gdje ugraditi detektor ugljičnog monoksida?

gdje ugraditi detektor ugljicnog monoksida

Kako ugraditi detektor ugljičnog monoksida?

Ugljični monoksid se mješa s zrakom. Iz toga razloga detektore ugljičnog monoksida ugrađujemo na nižim razinama zida. Po mogućnosti na visinu od jednog metra, koja je približna visina nosa dok osoba spava.

Ako u domaćinstvu imate malu djecu koja bi mogla dirati detektor ugljičnog monoksida, ugradite ga na visinu  do dva metra.

Imajte na umu da detektor ugljičnog monoksida ne smije biti blokiran s namještajem, zavjesama ili drugim objektima. Loša prozračnost uvelike otežava detekciju ugljičnog monoksida.

Gdje ugraditi detektor ugljičnog monoksida?

Pošto smo najranjiviji dok spavamo, detektor ugljičnog monoksida je najvažnije ugraditi u blizini spavaćih soba. Također jedno od najbitnijih mjesta za ugradnju je u blizini dimnjaka. Pošto loši dimnjaci, bojleri i peći su najčešći uzročnici nastanka ugljičnog monoksida.

Idealno bi trebalo ugraditi detektor ugljičnog monoksida po cijelom kućanstvu. Najmanje po jedan za svaki kat kućanstva, jedan u blizini spavaće sobe i jedan u blizini dimnjaka. Druga rizična mjesta su garaža, u blizini djece i starijih osoba, podrum, hodnici…

Preporuča se ugradnja u blizini svih trošila koja proizvode ugljični monoksid. Ugljični monoksid proizvode bojleri, peći, automobili, kamini, štednjaci…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)